Stofbehandling
Alle i Danmark har ret til gratis behandling for stofafhængighed. Vi hjælper dig med at nedsætte, stoppe eller stabilisere dit forbrug. Du kan være anonym.
Ambulant behandling
Er du afhængig af stoffer og endnu ikke klar til at stoppe eller trappe ned, så har vi flere tilbud, der kan hjælpe dig med at få styr på dit liv og dit forbrug/misbrug.
Udover udlevering af medicin kan det være:
- Morgenmad hver dag
- Frivillige arrangementer
- Hjælp til at få styr på gæld og økonomi
- Hjælp til at komme ud af et sidemisbrug
- Coaching
- Samtaler med psykolog
Dag- og efterbehandling
Dette tilbud er for dig der har besluttet dig for at komme ud af din stofafhængighed. Det er tilrettelagt, så du fleksibelt vælger fag og aktiviteter uge for uge.
Skemaet kan fx bestå af:
- Stoffri gruppe
- Sport/Fitness
- Kreative fag
- Madlavning
- NADA øreakupunktur
Gratis sundhedstilbud
Som en del af dit forløb hos os, har vi en lang række tilbud, der skal hjælpe til, at få et bedre helbred og øge din sundhed.
Det kan være:
- Læge
- Sundhedsklinik
- Gratis prævention
- Vaccination for Hepatitis mm.
Vores tilbud i stofbehandling
Anonym gruppebehandling
Gratis og anonymt behandlingstilbud til dig, som er i arbejde eller under uddannelse, har problemer med stoffer og ønsker at være anonym
Fylder hash, kokain, amfetamin eller andre stoffer for meget i din hverdag? Ønsker du at reducere eller stoppe dit forbrug af stoffer? Så er anonym stofbehandling måske noget for dig.
Der er tale om et gruppebehandlingstilbud til dig, der bruger hash, kokain og lignende stoffer og som:
- Er over 18 år
- Ønsker anonymitet
- Ønsker at stoppe eller reducere dit forbrug af rusmidler
- Har afklarede boligforhold
- Er under uddannelse, i beskæftigelse eller har anden tilknytning til arbejdsmarkedet
Lyder det som noget for dig? Så kontakt Rusmiddelcenter Slagelse på tlf. 20 36 41 26.
Ambulant behandling
... stof til eftertanke
Som stofafhængig er livet ofte kaotisk. På Rusmiddelcentret kan du via læge få medicin samt tilbud, der hjælper dig til at få en tiltrængt pause fra en stresset hverdag med stoffer.
Vores ambulante tilbud er til dig, der har et problematisk forhold til stoffer og som ønsker behandling/hjælp. I Sundhedsklinikken udleveres/indtages medicin og vi har mulighed for at hjælpe dig i forhold til eventuel fysiske problemer.
Første gang du møder os
Du bliver som det første tilknyttet en behandler, som fremover vil varetage din behandling i samarbejde med dig. Sammen med behandleren laver I en behandlingsplan.
Nedenfor kan du se en beskrivelse af vores tilbud.
Åben café – et sted du kan slappe af
Vores åbne cafe er et tilbud om et gratis morgenmåltid og en pause i hverdagen
- Morgenmaden serveres alle hverdage undtagen onsdag fra kl. 9.00-10.45
Sundhedsklinikken
- udlevering/indtag af medicin
Åbningstider
- mandag kl. 09.00-11.30
- tirsdag kl. 09.00-11.30
- onsdag kl. 09.00-10.00
- torsdag kl. 09.00-11.30 & 14.30-17.30
- fredag kl. 09.00-11.30
Rådgivning og samtaler
Vi kan tilbyde dig hjælp i forhold til de problemer du har i din dagligdag. Ved samtaler og fælles indsats kan vi hjælpe dig med at få styr på dit liv.
- Kom ud af et sidemisbrug
- Nedsætte/afvikle eventuelt sidemisbrug
- Få overblik over din økonomi og din eventuelle gæld
- Få hjælp til at realisere nogle af dine drømme for fremtiden
Brugerråd og brugermøde
Vi synes det er vigtigt, at du kan få medindflydelse i det omfang du kan og ønsker det. Derfor har vi et Brugerråd. Brugerrådet har eget budget og planlægger sociale aktiviteter, der kan foregå i løbet af året.
Sådan kontakter du os
Telefon: 58 57 48 90
E-mail: rusmiddelcenter@slagelse.dk
Dag- og efterbehandling
... et liv uden stoffer
Et forløb for dig der vil stoppe dit forbrug af stoffer. Du vil få mulighed for, at se på de konsekvenser din afhængighed har. Du vil også komme til, at fordybe dig i dine ønsker og drømme for fremtiden i et tempo, der passer dig. Forløbet er gratis.
Et anderledes forløb tilpasset dig
Vores kursus er bygget op, så du hver uge laver et ugeskema. Her vælger du dig på de fag og aktiviteter der passer bedst til dig. Vi kalder det byggeklodsmodellen og den gør, at du får dét forløb der her og nu hjælper dig videre på den bedste måde.
Eksempler på fag og aktiviteter du kan vælge:
- Stoffri gruppe
- Sport/Fitness
- Her og nu-gruppe og/eller god weekend-gruppe
- Kreative fag
- Madlavning
- NADA øreakupunktur
At ændre vaner er hårdt arbejde. I dag- og efterbehandlingen vil du møde specialuddannede, socialrådgivere, pædagoger og sygeplejersker, der alle er parate til at støtte dig.
Individuelle samtaler
Udover de forskellige fag, så tilbyder vi også individuelle samtaler, hvor du kan få vendt alt det, du ikke får vendt i gruppen.
De individuelle samtaler kan bestå af:
- Coaching
- Psykologsamtaler
- Samtaler med en socialrådgiver
Tidspunkter for undervisning
Undervisningen ligger dagligt mellem 9-15. Onsdag er reserveret individuelle samtaler.
Der serveres gratis morgenmad og frokost.
Du har indflydelse på indholdet
Vi er meget lydhøre overfor forslag til nye aktiviteter. På den måde får du også mulighed for, at afprøve dig selv indenfor et område, du brænder for. Måske du har haft en drøm om at spille i band, at kunne løbe fem kilometer uden pause eller synge i kor. Alt sammen eksempler på, hvad vi hidtil har realiseret af forslag fra kursisterne.
Døgnbehandling
... en alternativ mulighed
Vi tilbyder døgnbehandling i særlige tilfælde. Det kan være, du har prøvet både ambulant- og dagbehandling uden effekt, eller vi vurderer, at døgnbehandling vil være det bedste i netop din situation.
Døgnbehandling er intensive og korte forløb, hvor du opholder dig på en døgninstitution. Der er primært tre grunde til, at døgnbehandling kan være en mulig løsning:
- Når ambulant og/eller dagbehandling ikke er tilstrækkeligt.
- Når dit sociale netværk ikke støtter den forandring du har brug for.
- Når du har børn, der bor hjemme
At være i døgnbehandling er krævende og det er vigtigt, at du er motiveret og parat til at arbejde intensivt med dig selv.
Sådan foregår det
Hvis du har ønske om døgnbehandling, så undersøger vi sammen med dig grundigt, hvilke mål og forventninger du har til behandlingen, hvordan dit netværk fungerer og hvilke erfaringer du har fra eventuelt tidligere behandling mm. Du kan altså ikke selv frit vælge døgnbehandling som en løsning, men vi undersøger sammen din situation så grundigt som muligt.
Det forberedende arbejde består af:
- 1-3 forsamtaler med dig om din situation og ønsker
- Besøg hjemme hos dig
- At vi indstiller dig til døgnbehandling i vores visitationsudvalg
I visitationsudvalget sidder bl.a. en visitator, samt dén person du har haft forsamtaler med.
Hvis du får ja til døgnbehandling
Hvis visitationsudvalget vurderer, at døgnbehandling vil være det bedste i din situation, så laver vi sammen med døgninstitutionen en behandlingsplan for dit ophold. Undervejs afholder vi desuden nogle opfølgende samtaler om, hvordan det går.
Hvis du får afslag
Hvis visitationsudvalget vurderer, at du vil have gavn af først at afprøve vores dagtilbud eller vores ambulante tilbud, så giver vi et afslag på døgnbehandling. Det kan være en stor skuffelse i første omgang, men betyder kun, at du i første omgang får mulighed for hjælp gennem vores andre tilbud.
Du kan også klage over afgørelsen.
Kontakt os hvis du har spørgsmål
Hvis du er i tvivl om noget eller har brug for råd og vejledning, så er du meget velkommen til at kontakte os på: 58 57 48 90.
Sundhedsklinik og læge
... vejen til et bedre liv
Dit helbred er en del af din livskvalitet, hvad enten du stadig er afhængig af stoffer eller i gang med at komme ud af et forbrug. Derfor har vi en lang række gratis tilbud til kvinder og mænd, herunder gratis hepatitisvaccine.
Sundhedsklinikken
Når du er indskrevet i ambulant behandling har du mulighed for gratis hjælp fra en vores sygeplejersker i Sundhedsklinikken.
Du kan bl.a. få hjælp til:
- En generel vurdering af dit helbred
- Pleje af sår
- Rådgivning i forhold til sundhed
Åbningstider
- Mandag kl. 09.00-11.30
- Tirsdag kl. 09.00-11.30
- Onsdag kl.09.00-10.00
- Torsdag kl. 09.00-11.30 og kl. 14.30-17.30
- Fredag kl. 09.00-11.30
Tid hos lægen
Lige så snart du er blevet indskrevet får du en tid hos vores læge. Hos lægen finder I ud af, hvilken type medicinsk behandling, der kan hjælpe dig i forhold til din stofafhængighed, herunder også dit behov for metadon. Hvis der er brug for det kan han også henvise til en speciallæge.
Gratis prævention
Den sikreste måde at undgå seksuelt overførte sygdomme er ved at bruge kondom. Derfor tilbyder vi gratis kondomer til alle, som kommer hos os.
Gratis test og vaccination for hepatitis
Som stofafhængig er du i højere grad udsat for den smitsomme og meget belastende leversygdom hepatitis. Der er i dag fundet god behandling. Derfor tilbyder vi gratis at teste dig for sygdommen, samt en gratis vaccination.
Psykolog
Du har mulighed for at få tilbud om samtaler hos psykolog. Hos psykologen vil du få mulighed for at tale om dit liv og om oplevelser, du har brug for at få bearbejdet. Psykologen hjælper dig til, i et passende tempo, at få bearbejdet traumer og psykiske sår.
Kan du benytte sundhedsklinik og læge?
Du skal være indskrevet enten i den ambulante behandling eller i vores dag- og efterbehandling. Det eneste du skal gøre er at kontakte os, så får du en tid, hvor vi indskriver dig.
Kontakt os
Du kan ringe på telefon 58 57 48 90
Vores adresse
Sundhedsklinikken
Ingemannsvej 26
4200 Slagelse
Det Udekørende Team
... når vi kommer til dig
Det Udekørende Team er et tilbud, som du visiteres til, hvis du i en periode har karantæne fra Sundhedsklinikken eller er for dårlig til at benytte dig af vores ambulante tilbud.
- Karantænebruger:
Du har fået karantæne fra Sundhedsklinikken. Derfor tilbydes du et forløb i det Udekørende Team. - Servicebruger:
Du er i en periode ikke i stand til at møde op i Sundhedsklinikken eller i ambulant behandling på grund af dårligt helbred eller andet.
Sådan visiteres til det Udekørende Team
Du visiteres til det Udekørende Team, da det vurderes at være det bedste tilbud til dig. Spørg din behandler, når du møder op i ambulant behandling eller ring til din behandler på telefon 58 57 48 90.
Vores tilbud i det Udekørende Team
- Vi udleverer din gratis Metadon/Suboxone
- Vi tilbyder samtaler med sundheds-/socialfagligt personale
- Vi udskriver recepter på anden medicin end Metadon
- Vi kan booke tid til dig hos vores læge
Er du karantænebruger foregår aftalerne med læge, sygeplejerske eller rådgiver på Politigården. Som servicebruger kommer vi som oftest hjem til dig.
Hvis du overvejer eller har besluttet dig for at nedtrappe eller stoppe dit forbrug/misbrug af stoffer, så hjælper vi dig videre til det tilbud, der passer til dig.
Hvor kan du møde os
Når du er visiteret til det Udekørende Team, sender vi et brev til dig med oplysninger om, hvor du skal møde os for at få din medicin.
Kontakt os for spørgsmål
Du er velkommen til at kontakte os på vores mobilnummer 20 85 76 14, hvis du er i tvivl om noget.
Netværk
... du også kan benytte:
Når du har brug for akut hjælp
Skadestuen i Slagelse:
Tlf.: 70 15 07 08
Psykiatrisk akutmodtagelse i Slagelse:
Fælledvej 6
4200 Slagelse
Tlf.: 58 53 64 20
Anonym telefon- og brevkasserådgivning
Alkolinjen (nyt vindue):
Få gratis og anonym alkoholrådgivning i brevkasse, chat og på telefon.
Tlf.: 80 200 500
Alkolinjen for børn og unge (nyt vindue):
Drikker mor eller far? Få gratis og anonym rådgivning.
Alkolinjen find hjælp (nyt vindue):
Find behandling og hjælp hvis du drikker for meget, eller er pårørende til en der drikker.
Et alkoholfrit liv med støtte
AA – Anonyme alkoholikere i Danmark. Et netværk af tidligere alkoholafhængige og mennesker på vej ud af afhængighed, der på forskellige måder støtter hinanden til et liv uden alkohol.
Du kan gå ind på Anonyme Alkoholikere (nyt vindue) og læse mere om AA.
Væresteder
– en pause og et billigt måltid mad
Værestedet Lilleøvej
Lilleøvej 3
4220 Korsør
Tlf.: 40 17 84 82
Varmestuen - Kirkens Korshær i Slagelse
Herrestræde 26
4200 Slagelse
Tlf.: 58 53 47 09
Foreningen Ringen i Slagelse
Ndr. Ringgade 59 B
4200 Slagelse
Tlf.: 58 52 86 88
Rosenhuset i Slagelse Socialpsykiatrien
Bredegade 16
4200 Slagelse
Tlf.: 58 50 26 66
Dine rettigheder
Når du søger behandling for problemer med stofmisbrug, har du ifølge Sundhedsloven (§141) og Serviceloven (§101) en række rettigheder. Nedenfor kan du se, hvilke rettigheder du har og hvordan du klager, hvis du er utilfreds med behandlingen.
Behandling indenfor 14 dage
Du har krav på at komme i behandling inden 14 dage, efter at du har henvendt dig til os. Langt de fleste kommer dog i behandling før der er gået 14 dage. Hvis der går mere end 14 dage, skal vi begrunde hvorfor i den behandlingsplan, vi laver sammen.
Behandlingen er gratis
Alle i Danmark har ret til gratis stofmisbrugsbehandling på et offentligt behandlingssted.
Hvis du har børn
Afhængighed rammer hele familien. Ifølge lovgivningen har vi skærpet underretningspligt i forhold til børn, og vi skal underrette Center for Børn, Unge og Familie, når vi vurderer, at barnets udvikling er i fare. Vi gør dog samtidig et stort stykke arbejde, for også at hjælpe børn og andre pårørende sideløbende med dit forløb hos os.
Hvis du vil klage
Læs om dine klagemuligheder